Szeretettel köszöntelek a Hungarica.hírportál közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Hungarica.hírportál vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Hungarica.hírportál közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Hungarica.hírportál vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Hungarica.hírportál közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Hungarica.hírportál vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Hungarica.hírportál közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Hungarica.hírportál vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Összefüggést fedeztek föl ausztrál kutatók a feldolgozott, sült, illetve finomított élelmiszerek, valamint a gyorsételek fogyasztása, és a főleg fiatalkorúakat érintő figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar (ADHD) között.
A perth-i Telethon Intézet gyermekegészség-kutató csoportjának tudósai megállapították, hogy az olyan étrend amely túl sok zsírt, finomított cukrot és nátriumot tartalmaz, kétszeresére növelheti a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar kialakulását ahhoz az étrendhez képest, amelyben csökkentik ezek mennyiségét.
Az International Journal of Attention Disorders hasábjain megjelent tanulmány arra hívja fel a tizenévesek
Mindazonáltal a kutatók rámutatnak: nem világos, hogy az egészséges diétával bevitt alapvető tápanyagok feltétlenül szükségesek-e az agyműködéshez - különös tekintettel a figyelemre és a koncentrációra -, illetve hogy a nyugati típusú étrendekben megtalálható színezékek, ízesítők és más adalékok felerősítik-e az ADHD tüneteit.
Viszont az ADHD-t jellemző túlzott impulzivitás szorosan összefügg az alacsony tápértékű gyorséttermi étkezéssel - figyelmeztetnek a kutatók.
"Nem tudhatjuk pontosan, hogy a tápanyagban szegény étrend vezet-e a hiperaktivitáshoz, vagy fordítva: a folytonos éhségérzettől lesznek hiperaktívak a fiatalok" - nyilatkozta a vizsgálatot vezető Wendy Oddy.
A kutatócsoport ezernyolcszáz fiatalkorú étkezési szokásait vizsgálta. Közülük 115-nél mutatták ki a ADHD tüneteit 14 éves korban.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!